Hava Temizleyici Hakkında Merak Ettikleriniz

Hava temizleyici ne işe yarar?

Hava temizleyiciler, iç mekan hava kalitesini değiştirme ve iyileştirme konusunda uzman cihazlar olarak tercih edilir. Astım semptomlarını azaltmaktan evinizdeki havayı kirleticilerden temizlemeye kadar pek çok yararı bulunan hava temizleyiciler, özellikle üst solunum yollarında sağlık problemleri bulunan bireylerin kullanımı için tasarlanmıştır ve bu tarz durumlarda uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Evde hava temizleyici kullanmanın faydaları nelerdir?

Evinizde en sık kullandığınız odada bir hava temizleyici bulundurmanın ve onu düzenli olarak çalıştırmanın pek çok faydası bulunmaktadır. Havadaki alerjen hacmini hafifletmeleri, zararlı kimyasalları filtreleyerek evdeki havaya karışmalarını engellemeleri, havadaki küflü etmenleri yok etmeleri, astım semptomlarını rahatlatmaları ve hava yollu bulaşan hastalık riskini azaltmaları, hava temizleyicilerin en yaygın yararları arasında yer alır.

Hava temizleyici nasıl çalışır?

Hava temizleyiciler, havanın içerisindeki kirleticileri havadan en etkin biçimde uzaklaştıran cihazlardır. Bu ürünler aynı zamanda alerji ve astım şikayetleri olan kişiler için de son derece faydalıdır. Özellikle HEPA filtreye sahip olan yeni nesil hava temizleyici modelleri, ortamda bulunan havayı bu filtreden geçirerek potansiyel olarak zararlı olabilecek hava kirleticilerini yakalar ve içerisine hapseder. Alerjilere sebep olabilen hava partiküllerini ortamdan uzaklaştırmak, dolayısıyla da daha temiz bir hava solumak için hava temizleyici cihazlara başvurulur. Bu cihazların oldukça kolay bir çalışma prensibi vardır. Fanları havayı içine çekerken bu havayı kağıt ya da fiber malzemeden üretilen filtrelerden geçirir. Filtreler, hava içerisindeki kirleticileri hapsedip nötrleştirir, ardından da temiz hava tekrar yaşam alanına geri verilir.

Hava temizleyici nasıl kullanılır?

Hava temizleyiciyi kullanmadan önce onun için en doğru lokasyonu seçmeniz gerekiyor. Hava temizleyiciler, üzerinde ve etrafında hiçbir engelleyici obje olmadığı sürece etkili çalışabilir ve maksimum verim sağlayabilir. Eğer hava temizleyicisini kullanacağınız oda büyükse, cihazdan gelen temiz havadan en fazla randıman alabileceğiniz noktaya doğru doğrultmanız gerekiyor. Kullanırken camları ve kapıları kapalı tutmalı, filtrelerini ise düzenli olarak değiştirmelisiniz.

Bebek odasında hava temizleyicisi kullanılır mı?

Çoğu anne baba, bebeklerinin odasındaki havanın temiz ve alerjensiz olmasını istediği için bebeğinin odasında hava temizleyici kullanmayı tercih ediyor. Bebek odasında hava temizleyicisi kullanmak oldukça güvenli ve sağlıklı bir uygulamadır, ancak bununla birlikte kullanım esnasında bazı gerekli önlemleri almak ve buna göre hareket etmek gerekiyor. Örneğin hava temizleyicisini bebeğiniz odada yokken çalıştırmak ve bebek uyurken cihazı çalıştırmamak, bu bağlamda alabileceğiniz en önemli önlemlerden birkaç tanesi. Cihaz ister çalışır konumda ister kapalı olsun, onu bebeğinizin ulaşamayacağı güvenli bir yerde muhafaza etmeniz de oldukça önemli.

Hava temizleyici kullanılırken nelere dikkat etmeli?

Hava temizleyici kullanımında filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesine, tamamen kapalı alanlarda kullanılmasına ve üzerlerinin örtülmemesine özellikle dikkat etmek gerekiyor. Bu güvenlik önlemlerini göz önünde bulundurduğunuz sürece siz de hava temizleyicinizden maksimum verim alabilir ve onu uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Hava temizleyici nasıl temizlenir?

Hava temizleyici temizliğinde aslında yapılması gereken temizlik işlemi filtre ile gerçekleşiyor. Hava temizleyicinizin filtresini temizlerken söz konusu cihazın kullanım talimatlarına uymanız ve bu talimatlara uygun bir değişim işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Her hava temizleyicisi markasının ve modelinin kendine filtreleri bulunuyor. Başka bir cihazın filtresini kendi hava temizleyicinizde kullanmanız, değişim işlemini sadece kullanım kılavuzunda belirtildiği şekilde yapmanız önem arz ediyor. Cihazın dış yüzeyini temizlemek isterseniz onu nemli bir bezle silebilirsiniz. Bu işlem esnasında kesinlikle sert kimyasallardan ya da kimyasal bazlı temizleyicilerden faydalanmamanız tavsiye ediliyor. Yine cihazın dış yüzeyini temizlerken onun çalışır durumda olmamasına da özen göstermek gerekiyor.

Hava temizleyici filtresi ne zaman değiştirilmelidir?

Kullandığınız cihazın filtre tipine göre ne zaman değişim gerektiğini belirleyebilirsiniz. Örneğin gerçek HEPA filtrelerin aşağı yukarı 8,760 saat kullanım ömrü bulunur. Bu da HEPA filtreli hava temizleyicilerinizin filtresini 12 ayda bir değiştirmeniz gerektiği anlamına gelir. Öte yandan standart karma filtreli cihazların filtresini ortalama 2-4 hafta arasında bir değiştirmek önerilir.

En iyi hava temizleyici hangisi?

Piyasadaki pek çok farklı fiyat aralığında, farklı fonksiyonları ve kullanım alanları bulunan hava temizleyici modelleri ve markaları ile karşılaşmanız mümkün. Üstün kaliteli performansı ve uzun ömürlü yapısı ile siz de Toshiba hava temizleyici modellerini hemen inceleyebilir ve eviniz için satın alabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.